» O našem kraju

  » O društvu

  » Dogodki in akcije

  » Ostale povezave

Fieška noč 2003 - poročilo o izvedbi

Prireditev FIEŠKA NOČ je letos že šesto leto zapored organiziralo Turistično društvo Fiesa-Pacug na čelu s predsednico Natašo Umek. Za razliko od predhodnih je letošnja prireditev trajala dva dni, in sicer je potekala v petek, dne 1. in v soboto, dne 2. avgusta 2003. V obeh dneh je Fiesa gostila približno 1000 zabave željnih obiskovalce, tako naključnih kot tudi stacionarnih gostov iz avtokampa ter obeh hotelov.

Prireditev je obsegala zabavno-glasbeni program ter vključevala tudi pestro kulinarično ponudbo.

Gostinski del izvedbe je prevzel profesionalni gostinec; ponudba je obsegala vrsto jedi z žara (čevapčiče, pleskavice,meso na žaru) in kalamare ter brezalkoholne in alkoholne pijače (vino, pivo); gostje so ponudbo pohvalili.

Glasbeno-zabavni program je prvi večer izvajal ansambel Tramontana, ki je navdušil zabave in plesa željne obiskovalce. Drugi večer (sobota,2.8.) je glasbeni program v živo izvajala skupina Faraoni.
Poleg kulinarike in glasbe je Turistično društvo Fiesa-Pacug za goste Fieške noči pripravilo tudi srečolov, za katerega so dobitke prispevala različna slovenska podjetja in sponzorji, za kar jim gre posebna zahvala. Pri izvedbi srečolova so prostovoljno pomagali člani društva, ki so prodajali srečke in delili dobitke.

Sama prireditev je potekala mirno. Bila je odmevna in jo tudi v prihodnje velja organizirati kot dvodnevno prireditev.

Turistično društvo Fiesa-Pacug se že vsa leta izvedbe Fieške noči srečuje s težavami združevanja interesov lokalnih gostinskih in turističnih delavcev. Vsi lokali v Fiesi v času prireditve nemoteno obratujejo (celo s svojo glasbo), pa žal niso pripravljeni tvorno sodelovati v dogovorni obliki pri izvedbi vsebinskega in gostinskega dela programa oziroma z ustreznim sofinanciranjem stroškov prireditve.

Predsednica TD Fiesa-Pacug

Nataša UMEK

Napoved naše akcije na spletnem portalu obala.net !


Pripombe? Komentarji? Vtisi? Pošljite sporočilo!
Internetno povezavo zagotavlja ARNE d.o.o.

© Copyright TD Fiesa Pacug 2005-2008