» O našem kraju

  » O društvu

  » Dogodki in akcije

  » Ostale povezave

Fieška noč 2001 - poročilo o izvedbi

Organizator prireditve Turistično društvo Fiesa – Pacug je s potekom letošnje prireditve izjemno zadovoljen. Termin prireditve je bil 21. julij in čeprav se je v bližnjem Avditoriju odvijala prireditev Melodije morja in sonca, je bil odziv obiskovalcev na naši prireditvi zadovoljiv, pa tudi vreme (kar sploh ni zanemarljivo) nas je ta dan razveselilo in omogočilo skoraj brezhibno organizacijo.

Prireditev je potekala po zastavljenem programu in sicer je ob 16. uri pričela animatorka ob glasbi in napovedi programa zabavati najmlajše obiskovalce z igricami Človek na jezi se, Twister in ustvarjalnimi delavnicami. Hkrati s to dejavnostjo se je začela tudi prodaja srečk za srečelov. Seveda je bila ves čas prisotna tudi gostinska in kulinarična ponudba.

Ob 20. uri je v živo nastopila glasbena skupina Ljubljanske korenine, ki je izvajala lahkotno glasbo, nad katero plesa in zabave željni obiskovalci niso bili najbolj navdušeni, zato so prizorišče čez kratek čas že zapustili. Ocenjujemo, da je bil obisk prireditve izredno visok, vendar se obiskovalci, žal niso zadrževali dlje časa.

Srečelov je bil izpeljan izvrstno in ko smo dan po prireditvi poslušali pohvale gostov na račun dobitkov (zahvala sponzorjem in darovalcem), smo bili kar ponosni na tak uspeh. Pri izvedbi srečelova nam je pomagalo dvanajst otrok, ki so prostovoljno žrtvovali svoj prosti čas in dobro voljo.

Turistično društvo Fiesa – Pacug pa se žal vsako leto srečuje s težavami združevanja lokalnih gostinskih in turističnih delavcev. Vsi lokali v Fiesi v času prireditve obratujejo (nekateri tudi z rekordnim dnevnim izkupičkom), vendar pa pri pokrivanju stroškov prireditve nastanejo nesoglasja, ki so tudi razlog za finančne težave društva.

Kljub omenjenim težavam smo trdno odločeni nadaljevati z zdaj že tradicionalno prireditvijo Fieška noč in jo oblikovati tako, da bo postala razpoznavna tudi v širšem okolju.

Predsednica Td Fiesa-Pacug

Nataša UMEK

Napoved naše akcije na spletnem portalu obala.net !


Pripombe? Komentarji? Vtisi? Pošljite sporočilo!
Internetno povezavo zagotavlja ARNE d.o.o.

© Copyright TD Fiesa Pacug 2005-2008