» O našem kraju

  » O društvu

  » Dogodki in akcije

  » Ostale povezave

Zapora ceste v Fieso 2005

V soboto, 28.05.2005 ob 10:00 uri smo informativni imeli sestanek na terasi Hotela Barbara. Tema je bila sprememba prometne ureditve v Fiesi - uvedba zapore med turistično sezono 2005. Zaradi nepredvidenih dogodkov na Občini Piran je odpadel obisk gosta, g. Andreja Furlana.
Prišli pa so:
g. Ivan Koljesnikov iz Občine Piran, Urad za občinsko inšpekcijo in redarstvo
član uprave javnega podjetja Okolje g. Sebastjan Jeretič in
g. Jelenič prav tako iz JP Okolje

Gostje so zbranim članom TD in ostalim občanom, prebivalcem Fiese, da bo zapornica ob novo garažni hiši pri pokopališču začela delovati 1.7.2005 pa do 30.9.2005. Med živahno razpravo, ki se je kasneje razvnela, je prevladalo mnenje, da bo zapornica povzročila zastoje ob oizhodu iz Fiese.
Zato so bili podani naslednji predlogi:
1.) za pomoč in razbremenitev pri izhodu, naj se angažira še enega delavca JP Okolje in sicer na mestu stare zapore. S tem bo preprečen zamašek na novi lokaciji, ki je za nameček v brežini in bo problem speljevanje.
2.) za naslednje leto naj se poišče boljša lokacija za postavitev zapore, kjer bo možno vplejati več prometnih pasov (primer: vhod v Piran),
3.) parkirna mesta za obiskovalce je potrebno označiti in oštevilčiti - število parkirnih mest za obiskovalce v Fiesi mora biti omejeno (največ 300),
4.) prav tako naj se preuči možnost avtomatizacije sistema (kot je primer ABC kartica pri DARS-u), če bo to seveda ekonomsko upravičeno.

Na koncu so gostje povedali, da bodo prebivalci in lastniki prenočitvenih kapacitet v Fiesi do konca Julija dobili kartončke za nemoten prehod zapore.

Ob dogodku je nastalo tudi nekaj slik:


Napoved naše akcije na spletnem portalu obala.net !


Pripombe? Komentarji? Vtisi? Pošljite sporočilo!
Internetno povezavo zagotavlja ARNE d.o.o.

© Copyright TD Fiesa Pacug 2005-2008