» O našem kraju

  » O društvu

  » Dogodki in akcije

  » Ostale povezave

Arhiv novic:


VABILO
Zveza paraplegikov Slovenije in Društvo paraplegikov Istre in Krasa s priloženim vabilom v sodelovanju s sponzorji vabita na ogled prireditev in sodelovanje v okviru kulturnih dnevov v Domu paraplegikov v Pacugu med 1. septembrom in 6. septembrom 2008.
Vljudno vabljeni -->


Opustitev pisarne društva v Kampu Fiesa -->


Ker se brezbrižno onesnaževanje okolja nadaljuje, objavljamo dežurno telefonsko številko občinskega redarstva:

- 051/242-333

Občinska inšpekcija namreč opravlja dela in naloge na podlagi Zakona o inšpekcijskem nazoru in vseh odlokov občine Piran, ki jo pooblaščajo za nadzor. Prosimo vas, da na to številko sporočite morebitno odkritje črnega odlagališča smeti - le s skupnimi močmi bomo dosegli napredek!


Prejeli smo odgovor Občine Piran, Urada za okolje in prostor glede začteka postopka prostorskega urejanja - območje Pacug. Celoten dopis si lahko preberete tukaj. Kot kaže, bo najprej na vrsti OPN postopek, šele zatem pa OPPN.


Konec februarja smo končno oddali naš kiosk v Fiesi. Zdaj je zadoščeno občinskemu Odloku! Kakšen bo izgled očiščene parcele v turistični sezoni, bomo pa še poročali. Sedaj prostor izgleda takole in takole.


Dne 26.02.2008 je bil v Primorskih novicah objavljen članek z naslovom Tabla nič ne zaleže. V njem je govora o črnem odlaganju smeti v Pacugu. Prebereta ga lahko tukaj. Na ta članek pa se je dne 20.03.2008 odzvala še Občina Piran - z svojim spletnim člankom (in napačno fotografijo) -->


V soboto, 15.12.2007 smo imeli 24. redno sejo UPRAVNEGA ODBORA Turističnega društva Fiesa – Pacug. Sestanek je bil ob 15:00 uri, v prostorih Doma paraplegikov v Pacugu. Vabilo v PDF obliki ...


JP Okolje je septembra 2007 spremenilo lokacije in termine za odvoz kosovnih odpadkov! Letak z navodili je na voljo tukaj. Več pa lahko preberete na spletnih stranh JP OKOLJE!


Turistično društvo še vedno prodaja (oddaja) kiosk v Fiesi. Fografiji sta na voljo tukaj in tukaj, za vse ostale informacije nas poklicite, ali pa pošljite elektronsko sporocilo!


"Dnevi razvedrila, ustvarjalnosti in športa“ v Domu paraplegikov na Pacugu - Zveza paraplegikov Slovenije je pripravila Dneve razvedrila, ustvarjalnosti in športa. Potekali so v Domu v Pacugu od torka, 21.11. 2006 do sobote, 25.11.2006!


Nadaljuje se boj z neznanimi odlagalci smeti v križišču za Pacug. Objavljen je bil kratek članek v Primorskih novicah. Občinske službe in JP Okolje so pozitivno odreagirali!


Kulturni dnevi 2006 - Zveza paraplegikov Slovenije v sodelovanju z Društvom paraplegikov Istre in Krasa vabi na ogled prireditev v okviru kulturnih dnevov med 4. in 8. septembrom 2006 po naslednjem programu...


V Fiesi se nadaljuje praksa divjega parkiranja in odlaganja smeti. Preberite kratek zapis...


Prometni režim Fiesi v času turistične sezone 2006: za to sezono županja območja Fiese ni določila kot plačljivega območje, zato bodo letos tudi po 1.7.2006 zapornice počivale. Informacijo nam je posredoval g. Andrej Grižon iz JP Okolje. To seveda še ne pomeni, da ne bo potrebno spoštovati prometnih predpisov! Predstojnica Urada za občinsko inšpekcijo in redarstvo je najavila promptno kaznovanje kršitelljev predpisov o parkiranju. V primeru morebitnih kršitev prometnega reda lahko pokličete na telefon (05)671-03-71 in sicer od 6:00 pa do 24:00 ure.


Fotoreportaža - poskus sanacije črnega odlagališča odpadkov v Pacugu...
Fotogalerija iz Fiese - Junij 2006 je na ogled tukaj...
Še vedno poteka podpisovanje peticije proti izgradnji plinskega terminala v Tržaškem zalivu. Peticijo lahko podpišete tukaj...
Deveti letni občni zbor Turističnega društva Fiesa - Pacug je bil v soboto, 25.3. 2006 ob 17:00 v Hotelu Barbara v Fiesi. Preberite podrobnosti...
Glede pogostih vprašanj v zadnjem času - plačevanje turistične takse za lastni počitniških hiš. Uraden odgovor Občine Piran je, da to opredeljeno v Odloku o turistični taksi. O pritožbah odloča Županja kot drugostopenjski organ.
V soboto, 26.11.2005 sem zamenjal razbito okno na kiosku, poleg tega pa je naš član Bruno odpeljal kontejner. Sedaj je izgled našega prostora v Fiesi naslednji.
Vesela novica: v torek, 20.9.2005 je naša tajnica Ana rodila hčerko, Katarino! Seveda ji čestitamo, dobila pa je tudi telegram v imenu društva!
Svetovni dan turizma bomo obeležili v torek, 27. septembra 2005! Ta datum označuje pomemben mejnik v organiziranosti mednarodnega turizma, saj je generalna skupščina Svetovne turistične organizacije (WTO) sprejela 27.09.1970 svoj statut, hkrati pa se ta dan ujema tudi z zaključkom glavne turistične sezone na severni polobli in z začetkom glavne sezone na južni polobli.
Občina Piran bo ob svojem prazniku, 15. oktobru, organizirala pester program prireditev, seveda s sodelovanjem vseh organizacij, podjetij, ustanov in društev v občini Piran. Naše društvo letos sicer ne bo aktivno udeleženo, ampak bomo samo obveščali o dogodkih.
V soboto, 2.7.2005 smo imeli člani društva čistilno/delovno akcijo v Fiesi pri našem kiosku. Popravili smo ograjo, očistili okolico in poškropili plevel z herbicidom (v majhnih količinah). Poleg tega smo prijavili na Policijo Piran še vlom v kiosk - zmanjkala je kosilnica za travo! Če je kdo opzail kaj sumljivega...
V četrtek, 30.6.2005 smo poslali dopis na JP Okolje, da v akcijo Podajalci vrečk za pasje iztrebke vključi še dve lokaciji v Fiesi.
V sredo, 15.6.2005 smo pri našem ponudniku Internetnih storitev Softnet d.o.o. uspeli pridobiti še poseben poštni predal za potrebe društva. Odslej boste lahko vsa sporočila pošiljali na naslov: info@fiesa-pacug.si!
V soboto, 10.6.2005 sem posnel nekaj fotografij - Pomladansko dogajanje v Fiesi. Vabljeni k ogledu...
V torek, 7.6.2005 smo pri Arnesu uspeli registrirati novo, skrajšano Internetno domeno za Turistično društvo Fiesa-Pacug. Namesto dolge oblike drustvo-fiesapacug.si boste zdaj lahko uporabljali krajšo, samo fiesa-pacug.si! Stara domena pa bo ostala v veljavi še do konca maja 2006.
V soboto, 28.05.2005 ob 10:00 uri smo imeli sestanek na terasi Hotela Barbara. Tema sestanka je bila sprememba prometne ureditve v Fiesi! Naši gostje so bili predstavniki Občine Piran in JP Okolja. Več o dogodku...
Izvedli smo čistilno akcija pod geslom "Pomlad v Fiesi"- 22.4. in 23.4.2005 - poročilo o dogodku...
23. redna seja UPRAVNEGA ODBORA Turističnega društva Fiesa – Pacug, ki bi morala biti v soboto, 23.4.2005 je odpadla zaradi nesklepčnosti. O novem terminu boste še obveščeni.

Natisnite si pristopno izjavo za nove člane z navodili za plačevanje članarine!


8. redna seja OBČNEGA ZBORA Turističnega društva Fiesa - Pacug, je bila v soboto, 26.2.2005 v Hotelu Barbara! Več o dogodku...


Pripombe? Komentarji? Vtisi? Pošljite sporočilo!
Internetno povezavo zagotavlja ARNE d.o.o.

© Copyright TD Fiesa Pacug 2005-2010